Social 7 Aprilie 2016 08:45
Deputatii au adoptat, miercuri, mai multe amendamente aduse OUG nr. 4/2016, eliminand din randul sanctiunilor dispuse in caz de plagiat retragerea calitatii de conducator de doctorat, a titlului didactic universitar sau a gradului de cercetare, retrogradarea si desfacerea contractului de munca.

Astfel, au fost abrogate mai multe literele ale articolului 324, care stipulau sanctiuni pentru coordonatorii de doctorate, precum "retragerea calitatii de conducator de doctorat sau a atestatului de abilitare, retragerea titlului de doctor, retragerea titlului didactic universitar sau a gradului de cercetare ori retrogradarea, destituirea din functia de conducere din institutia de invatamant superior, sau desfacerea disciplinara a contractului de munca", scrie MEDIAFAX.

Deputatii au decis ca pentru "abaterile de la buna conduita in cercetare - dezvoltare", a personalului din cadrul institutiilor de invatamant superior, "constate si dovedite", sa fie aplicate santiuni precum: avertismentul scris, retragerea si/sau corectarea tuturor lucrarilor publicate prin incalcarea regulilor de buna conduita si interzicerea pentru perioada determinata, a accesului la finantarea din fonduri publice destinata cercetarii -dezvoltarii.

Modificarile aduse la OUG nr. 4/2016, data de ministrul Educatiei Adrian Curaj - care prevedea initial ca diploma de doctor inceteaza sa mai produca efecte juridice, din momentul comunicarii dispozitiei de retragere a titlului - au fost aduse de deputatii din Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.4/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr.1/2011 a fost adoptata cu 216 voturi "pentru" si niciun vot impotriva, Camera Deputatilor fiind prima camera sesizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.