La doar un an de la deschiderea oficiala, centrul Amethyst Cluj isi dubleaza capacitatea de tratament prin radioterapie a pacientilor oncologici prin instalarea unui nou accelerator liniar cu capacitate de IMRT VMAT, cel mai nou si mai performant echipament pentru tratamentul cancerului prin radioterapie disponibil la ora actuala in lume.

In ultimul an, peste 1.000 de pacienti au fost consultati in clinica Amethyst si peste 400 bolnavi au fost tratati in departamentul de radioterapie al centrului. Cele mai frecvente tipuri de cancer tratate in cadrul clinicii au fost cancerul de prostata, in procent de 21%, urmat de cancerul mamar - 15% si cancerele digestive si al sferei ORL in procent de 14%.

Numarul mare de pacienti consultati in departamentul nostru de radioterapie confirma necesitatea dezvoltarii serviciilor de acest tip in Romania, motiv pentru care instalarea celui de-al doilea accelerator liniar va oferi un sprijin sistemului public supraaglomerat. Cu ocazia instalarii noului accelerator am upgradat si acceleratorul existent, chiar daca a trecut doar un an de la implementarea acestuia. Aceste investitii garanteaza perfectionarea permanenta a tehnicii si personalului precum si accuratetea tratamentelor livrate in Amethyst, aspecte fara de care radioterapia nu se poate ridica la adevarata valoare.” a declarat Conf.Dr. Gabriel Kacso, Director Medical Amethyst Cluj.

Tehnologia de tip IMRT VMAT prezenta pe acceleratoarele din cadrul Amethyst reprezinta cea mai performanta metoda de radioterapie disponibila in lume la ora actuala. Tipul si cantitatea de radiatii primite de pacient sunt calculate cu atentie pentru a distruge celulele canceroase in timp ce se afecteaza cat mai putin posibil celulele normale. Aceasta tehnologie permite tratarea pacientilor intr-un timp foarte scurt (sub 5 minute) si mentinerea controlului asupra cantitatii de radiatii oferite: maxim pe tumora in sine, protejand in acelasi timp tesuturile sanatoase.

Radioterapia poate fi utilizata pentru a trata multe tipuri de cancer, in aproape orice parte a corpului. Datorita eficientei sale in tratarea cancerului de diferite tipuri, in Europa, radioterapia moderna este utilizata la aproximativ 60% dintre pacientii diagnosticati cu aceasta boala. In Romania, procentul este de doar 25%, din cauza lipsei unei infrastructuri si a unei platforme tehnice adaptate la nevoile existente.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

Amethyst este singura clinica privata din judetul Cluj care ofera posibilitatea realizarii tratamentului oncologic nonchirurgical complet, la standarde internationale: radioterapie, brahiterapie, chimioterapie, camere implantabile, nutritie si consiliere psiho-oncologica. La Amethyst, pacientii beneficiaza de decizie terapeutica multidisciplinara in cadrul comisiei medicale ce reuneste medici experimentati, care impreuna cu specialistii in nutritie si psihologie, ofera pacientilor nu doar tratamente precise, eficiente si integrate, dar si suportul necesar depasirii greutatilor emotionale prin care acestia si familiile lor trec.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.