Social 2 Aprilie 2015 13:05
Circulatia pe DN 17, in Pasul Tihuta, care face legatura intre Transilvania si Moldova, se desfasoara cu dificultate, in conditiile in care stratul de zapada ajunge pana la sapte centimetri, dupa ce a nins toata noaptea, iar vantul a suflat cu putere.

Seful Sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Alexandru Slavita, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca traficul pe DN 17, in Pasul Tihuta, se desfasoara cu greutate, stratul de zapada ajungand la sapte centimetri. Ea a precizat ca, in ultimele 24 de ore, au fost imprastiate 80 de tone de antiderapant atat in Pasul Tihuta, cat si pe DN 17 C, la Dealul Stefanitei, aflat la granita cu judetul Maramures, dupa ce a nins toata noaptea, iar vantul a suflat cu putere.

Conform sursei citate, drumarii au actionat cu utilajele proprii intrucat contractul cu firma de deszapezire s-a incheiat la sfarsitul lunii martie. "Intrucat se mai anunta doua zile de iarna, am imprumutat un utilaj de la Zalau care va actiona in Bistrita-Nasaud. Mai avem in stoc si 800 de tone de antiderapant. Ne asteptam sa ninga pe DN 17 C in Dealul Stefanitei, pe DN 17 D in Muntii Rodnei, dar si pe DN 15 A in Dealul Herinei. Suntem pregatiti sa actionam”, a spus Alexandru Slavita.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de intensificari ale vantului, precipitatii mixte si ninsori la munte valabila pentru intreaga tara in intervalul miercuri 1 aprilie, ora 13.00 – vineri 3 aprilie, ora 18.00. Potrivit acesteia, viteza vantului va depasi local 55-60 km/h si vor fi chiar si lapovita si ninsoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.