Social23 Mai 201410:35

Lectura de un minut

Guvernul a decis ca sediul Departamentul pentru Energie sa fie pazit de catre jandarmi, decizia fiind determinata, printre altele, de contextul politico-economic international actual.

Includerea Departamentului pentru Energie pe lista obiectivelor pazite cu jandarmi a fost aprobata in sedinta din aceasta saptamana a Guvernului, prin hotarare.

"Tinand seama de insemnatatea strategica deosebita a Departamentului pentru Energie in domeniul situatiilor de urgenta, precum si in contextul politico-economic international actual, asigurarea pazei si protectiei sediului acestuia cu efective de jandarmi reprezinta o necesitate de stringenta actualitate", se arata in nota de fundamentare a actului normativ, transmite MEDIAFAX.

Posturile necesare pentru instituirea pazei si protectiei cu efective de jandarmi la sediul Departamentului pentru Energie vor fi asigurate prin redistribuire la nivelul Jandarmeriei Romane.

In prezent, paza institutiei este asigurata de o firma privata.

Citeste si:
ALDE solicită amenajarea de spitale temporare pentru bolnavii de...
ALDE solicită amenajarea de...

Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectiei persoanelor prevede ca unitatile bugetare de interes strategic si de o "deosebita importanta nationala" beneficiaza de paza cu efective de jandarmi, fiind exceptate de la plata.

Lista acestor obiective se stabileste prin hotarare a Guvernului.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.