Administratia Nationala de Meteorologie a prezentat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul martie - mai.

Potrivit ANM, estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Martie

Regimul termic mediu diurn al aerului va inregistra valori apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand nord-vestul si nordul tarii, unde local valorile termice pot fi sub mediile multianuale.

Cantitatile lunare de precipitatii pot prezenta valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand sud-estul tarii unde acestea pot fi apropiate de normele climatologice.

Aprilie

Temperaturile medii lunare ale aerului vor inregistra in general valori apropiate de mediile multianuale local in sud-estul, sudul si vestul tarii, iar in restul teritoriului valorile termice se vor situa sub normele climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general peste normele climatologice in majoritatea regiunilor tarii, iar in zonele de campie din sudul si estul tarii vor fi posibile cantitati apropiate de mediile multianuale.

Mai

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi in limite apropiate de mediile multianuale in zonele de campie din sudul si vestul tarii, iar in restul teritoriului acestea pot fi sub normele climatologice.

Cantitatile de precipitatii pot prezenta in general valori apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea zonelor tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.