YouTube va bloca videoclipurile unor artisti precum Adele, Arctic Monkeys si Radiohead dupa ce anumite case de discuri independente au refuzat sa semneze contractul de acceptare a conditiilor tarifare pentru noul serviciu de difuzare in streaming pe baza de abonament ce va fi lansat de acest site.

Platforma YouTube va incepe sa blocheze aceste videoclipuri "in zilele urmatoare", a declarat Robert Kyncl, directorul diviziei de operatiuni comerciale a site-ului, o filiala a grupului Google, citat de editia de miercuri a publicatiei Financial Times.

Potrivit AFP, Robert Kyncl spune ca acele case de discuri care au semnat noile conditii tarifare reprezinta 95% din industria muzicala. Dar, potrivit Financial Times, anumite case independente importante, precum XL Recordings, The XX si Domino, refuza sa semneze.

La sfarsitul lunii mai, casele independente au anuntat ca YouTube le-a amenintat cu retragerea repertoriului lor de pe site, daca vor refuza conditiile tarifare propuse, pe care ele le considera "foarte nefavorabile" si "care nu sunt negociabile".

Sindicatul francez al producatorilor independenti a declarat ca daca YouTube nu isi va revizui pozitia, "organismele profesionale care reprezinta interesele acestui sector de activitate vor fi constranse sa se adreseze Comisiei Europene".

Anul trecut, gigantul american a oprit pentru o vreme difuzarea reclamelor care insotesc videoclipurile muzicale pe platforma sa, in cadrul dificilelor negocieri cu SACEM (Uniunea compozitorilor din Franta) si cu marii editori internationali, privandu-i pe posesorii drepturilor de autor de aceasta sursa de remunerare.

Noul serviciu contra cost al YouTube ar urma sa fie lansat la sfarsitul verii si va permite abonatilor sa asculte muzica fara niciun fel de reclame, a spus o sursa a Reuters. In plus, utilizatorii vor putea asculta muzica offline sau un disc intreg al unui artist.

Serviciile de streaming de muzica, precum Spotify si Pandora, devin tot mai populare in randul consumatorilor, odata cu declinul descarcarii de muzica in format digital. Apple a anuntat, in luna mai, achizitia companiei de streaming de muzica Beats pentru 3 miliarde de dolari.

Citeste si:
Cei mai iubiți artiști români ai momentului, pe scena FORZA ZU
Cei mai iubiți artiști români...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.