Netcity Telecom a transformat reteaua metropolitana de telecomunicatii din Bucuresti intr-un monopol si, prin cresterea abuziva a tarifelor de acces, operatorii de talie redusa vor intra in faliment, concurenta va fi afectata, iar preturile pentru utilizatorii finali vor fi majorate, potrivit ANISP.

"La inceput, tariful de acces al unui operator la reteaua Netcity, operata de Netcity Telecom, se ridica la 85 de euro/kilometru/lunar. Ulterior, prin impunerea mai multor taxe, cum ar fi de bransament, de racord sau de supraveghere, s-a ajuns la un tarif de 185 de euro/kilometru", a declarat joi presedintele Asociatiei Nationale a Internet Service Providerilor (ANISP), Mihai Batrineanu, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca, in cazul operatorilor mari, cum ar fi RCS&RDS sau UPC Romania, Netcity Telecom aplica un tarif de acces de 7,5 euro/kilometru/luna.

"Dupa 10 ani de la liberalizarea pietei telecomunicatiilor, asistam la instalarea unui monopol in Capitala”, a spus Batrineanu.

Seful ANISP a mai spus ca, prin libralizarea pietei telecom, Romania a devenit una dintre tarile cu cele mai joase tarife la serviciile de telecomunicatii, iar calitatea si viteza de acces la Internet este superioara multor tari dezvoltate din Europa.

"Asa se intampla in Romania cand un domeniu ajunge in top, trebuie sa apara cineva sa demoleze", a afirmat seful ANISP, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.