Bulgaria trebuie sa imprumute in acest an 1,3 miliarde euro de la banci internationale pentru finantarea deficitului bugetar si furnizarea de lichiditati bancilor si alte 2 miliarde leva (1 miliard euro), printr-o emisiune locala de obligatiuni, pentru despagubirea clientilor bancii falimentare KTB.

Bancile Citigroup, Unicredit, Societe Generale, Deutsche Bank si HSBC si-au exprimat interesul sa ofere Bulgariei finantare punte, care sa fie ulterior refinantata printr-o emisiune internationala de obligatiuni, probabil in prima jumatate a anului 2015, au aratat surse citate de Reuters.

Alti posibili finantatori ar putea fi Intesa Sanpaolo, BNP Paribas, KBC si Raiffeisen, JP Morgan si Bank of America. Una dintre surse a precizat ca finantarea puncte ar putea fi sub forma unui efort sindicalizat din partea a patru sau cinci banci, scrie MEDIAFAX.

Ministrul bulgar de Finante, Vladislav Goranov, a declarat saptamana trecuta ca Bulgaria va solicita probabil finantarea punte in valoare de 1-1,5 miliarde de euro de la banci internationale, in cadrul rectificarii bugetare.

Guvernul intentioneaza totodata sa atraga alte 2 miliarde de leva (1 miliard de euro) de pe piata interna, cel mai probabil prin emiterea de obligatiuni guvernamentale, pentru acoperirea fondurilor necesare returnarii depozitelor garantate de stat de la banca falimentara KTB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.