Romania nu va avea nevoie sa reinnoiasca acordul cu Fondul Monetar International (FMI), care ajunge la final anul viitor, a declarat premierul Victor Ponta, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Romania are in derulare un acord in valoare de 4 miliarde de euro cu FMI si Uniunea Europeana, din care nu intentioneaza insa sa acceseze fonduri. Scopul acordului este de a proteja Romania de eventuale socuri pe pietele financiare si de a ajuta la reducerea costurilor de finantare, transmite MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat joi pentru Bloomberg ca FMI a amanat pentru luna noiembrie a treia evaluare a acordului cu Romania.

Institutia internationala nu va incheia procesul de evaluare a acordului preventiv cu Romania pana la intocmirea proiectului de buget pentru anul 2015, a spus Ponta, precizand ca acordul stand-by ramane in grafic.

Romania a incheiat cu succes, in ultimii patru ani, doua acorduri cu FMI, UE si Banca Mondiala, in valoare de 20 miliarde euro, respectiv 5 miliarde euro. Al doilea acord, semnat in 2011 si finalizat anul trecut, a avut de asemenea caracter preventiv, autoritatile optand sa nu acceseze fondurile puse la dispozitie de creditorii externi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.