Ministrul de Finante, vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu, a declarat, marti seara, la finalul sedintei BPN al partidului, ca romanul cu un salariu mediu va plati anul viitor mai mult pentru functionarea statului, in mod indirect.

Chitoiu a fost intrebat daca romanul cu un salariu mediu va plati anul viitor mai mult pentru functionarea statului sau mai putin, scrie MEDIAFAX.

"Impozitarea muncii, din contra, scade. Nu stiu daca plateste mai mult pentru functionarea statului, poate indirect, prin cumpararea de produse, de servicii care au impozite mai mari in ele ... dar, din contra, invers, i se vor reduce cotele de contributii sociale", a replicat Chitoiu.

Ulterior, ministrul Finantelor a fost intrebat din nou daca, de la 1 ianuarie, un angajat cu un salariu mediu va plati prin toate formele prevazute in urma masurilor anuntate dupa negocierile cu FMI mai mult pentru functionarea statului sau mai putin.

"Normal ca va plati mai mult indirect, am spus, pentru ca aceste impozite si taxe se regasesc parte din ele in costuri, in preturi. Dar acum, ca sa facem o evaluare cat plateste din salariu in plus, nu se poate face o evaluare. Asta este o intrebare ipotetica", a continuat Chitoiu.

Totodata, ministrul a fost intrebat daca acest lucru este compatibil cu programul de guvernare si a oferit un raspuns afirmativ.

Pret benzina: Guvernul incalca legile europene pentru 600 mil. euro in plus de la populatie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.