Social 31 Iulie 2008 04:31
O fetita omorata pe trecerea de pietoni de un sofer care a fugit de la locul accidentului este scoasa vinovata de expertii constanteni care au invinovatit copilul ca a „tamponat" o masina pe zebra

Vara trecuta, Alev Mustafa abia implinise 12 ani. In duminica de 5 august, fetita a iesit la plimbare cu sora mai mare si cu verisoara lor studenta, venita in vizita. Au baut un suc, s-au intalnit cu alti colegi, au povestit, apoi au pornit catre casa. Tinandu-se de mana, au ales sa traverseze drumul cu doua benzi pe trecerea de pietoni, la cativa metri de un echipaj de Politie ce supraveghea traficul. Soferii care mergeau pe directia Constanta - Medgidia, de pe celalalt sens de mers, au oprit la marcaj, sesizand cele trei fete care pasisera pe zebra.

N-a oprit tocmai soferul de pe prima banda a drumului, ce se grabea spre Constanta. Fetita de 12 ani a fost smulsa de un BMW din mana surorii sale, izbita violent cu aripa dreapta a masinii, saltata pe capota, proiectata in parbriz, lovita de oglinda si aruncata la aproape 16 metri distanta, in sant, chiar in fata masinii de Politie parcate perpendicular pe sosea. Martorii nu au mai vazut decat farurile BMW-ului care trecea in viteza mai departe, fara cea mai mica urma de franare.

"Pietonul trebuia sa sesizeze aparitia starii de pericol"

Soferul vinovat nici n-a oprit. Spune ca n-a simtit izbitura care a omorat un copil. N-a vazut parbrizul spart, stergatorul rupt, oglinda rupta, capota indoita ori aripa infundata. N-a privit oglinda retrovizoare din masina, sa vada ce lasase in urma. N-a auzit tipetele de disperare ale fetelor, n-a vazut fetele terifiate ale martorilor. N-a vazut nici cazatura fetei pe care o aruncase ca pe o papusa inerta. Nimic. Si-a continuat drumul pana a fost prins de un filtru de Politie, la Basarabi.

Ca de obicei, expertii constata ca timpul avut la dispozitie de sofer pentru oprire a fost mai mic decat cel al pietonului care trebuia sa sesizeze „aparitia starii de pericol". Cel mai stupefiant argument pe care expertul tehnic Domnel il invoca este acesta: „Ramane de neinteles de ce o minora de 12 ani se afla la o ora asa tarzie (n.red. - 22.45) umbland pe strazi fara a fi insotita de unul din parinti? Oare acestia nu au nici un fel de responsabilitate?"


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.