Social 23 Iulie 2008 18:33
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj a anuntat ca patru localitati din judetul Cluj au avertizare hidrologica cod rosu, in urma ploilor cazute in noaptea trecuta, cand judetul Cluj a avut avertizare cod portocaliu, transmite corespondentul NewsIn.

„In conformitate cu avertizarea transmisa de Administratia Nationala Apele Romane, Directia Apelor Somes-Tisa, Sistemul de Gospodarire a Apelor Cluj, la ora 14:40 pe raul Borsa, nivelul apei inregistreaza cresteri, s-a depasit cota de pericol cu 10 cm. Sunt vizate localitatile: Jucu, Borsa, Vultureni, Aschileu”, se arata intr-un comunicat de presa de miecuri al Prefecturii Cluj.

Potrivit Directiei apelor Somes-Tisa, la statia hidrometrica Borsa, la ora 14.40, s-a depasit cota de pericol cu 10 centimetri. In consecinta, pe sectorul aval ( Borsa- Rascruci) s-au produs cresteri importante de niveluri si debite.

S-au mai inregistrat depasiri ale cotelor de atentie la Apahida, pe Somesul Mic si la Luna de Jos, pe raul Lonea.

„In cursul dupa-amiezei, ca urmare a propagarii undei de viitura, este posibila depasirea cotei de atentie la Salatiu, pe raul Somesul Mic. De asemenea, in continuare, debitele vor fi in crestere pe cursurile mijlocii si inferioare ale raurilor din bazinului hidrografic Somes-Tisa”, se mai arata in comunicatul de presa de al Directiei Apelor Somes-Tisa.

Inspectorul sef al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu” Cluj, colonelul Vasile Somlea, a declarat corespondentului NewsIn, ca in urma avertizarii cod rosu au fost afectate circa 40 de hectare de terne agricol si ca inafara de apa adunata in curtile oamenilor, alte pagube nu au fost inregistrate. „Avem echipe in teren pe Valea Borsa”, a spus Vasile Somlea.

Tot astazi, circulatia pe drumul european E 81 dintre Cluj-Napoca si Zalau circulatia a fost oprita timp de circa o ora jumate deoarece carosabilul a fost inundat pe o portiune de aproximativ 500 de metri, nivelul apei fiind de aproximativ 40 de cm,in jurul orei 14.00. Circulatia a fost deviata prin localitatile Garbau,. Aghiresu, Cuzaplac si Zimbor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.