Tineti minte bancul cu Luciano Pavarotti si Placido Domingo care isi disputa intaietatea in lumea muzicala? Primul spune: "Am cantat la Milano pentru 400.000 de spectatori si Fecioara Maria a lacrimat la sfarsit". Placido Domingo raspunde: "Am cantat la Rio in fata a 800.000 de spectatori, iar la sfarsit Isus a coborat si mi-a spus: 'Ce muzica! Nu ca ala de la Milano care a facut-o pe mama sa planga!>> Fara rautate, poate doar cu putina malitiozitate fata de des invocata competitie dintre cei doi tenori,bancul saluta succesul imens pe care l-au avut acesti artisti care au coborat muzica in piata. Succesul brandului "Trei tenori" s-a impartit insa la trei. Dar, dintre Luciano Pavarotti, Placido Domingo si Jose Carreras, primul era poate si cel mai iubit de public, poate pentru ca parea mai popular milioanelor de oameni care s-au apropiat de opera prin intermediul fotbalului.

Primul concert al celor trei tenori microbisti (Luciano Pavarotti a jucat fotbal in copilarie si era foarte bun) a avut loc la Termele lui Caracalla din Roma, in 1990, cu ocazia Cupei Mondiale la fotbal. Atunci tenorii s-au reunit (sub bagheta lui Zubin Mehta) ca sa stranga bani pentru fundatia infiintata de Jose Carreras destinata bolnavilor de leucemie. Dar succesul imens al concertului a deschis calea altor concerte, inregistrate apoi in albume care au batut recordurile de vanzare pentru genul clasic. Cei trei tenori au cantat impreuna timp de 14 ani, cele mai reusite concerte fiind cel din 1994, la Los Angeles, de pe Dodger Stadium, cel din 1998 de la Paris, de pe Champ de Mars, cel din Yokohama, in 2002, cel din Orasul Interzis (China) sau cel din Melbourne.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.