Managerul institutiei, dr. Ioan Tofolean, a declarat astazi ca taxa a fost introdusa in urma cu aproape o luna, pentru ca numarul vizitatorilor era foarte mare si se punea in pericol igiena si siguranta sanitara a pacientilor.

El mai spune ca, in prezent, spitalul obtine venituri zilnice de 2.000 de lei prin perceperea taxei de intrare cu ajutorul unor cartele magnetice care sunt valabile o singura zi dupa care se dezactiveaza. Dr. Tofolean mai spune ca au fost montate mai multe camere de luat vederi care ajuta la supravegherea ordinii de la intrarile in spital. In plus, din banii obtinuti pe intrarea in spital, conducerea intentioneaza sa mai monteze si alte camere, dar sa introduca si un sistem de siguranta pe sectiile cu risc la aparitiile de infectii spitalicesti.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta mai afirma ca s-a reusit impunerea unei discipline a vizitatorilor in unitate, iar din banii obtinuti se vor face investitii in achizitionarea de echipamente de curatenie. Conducerea unitatii medicale mai incearca sa combata fumatul pe holurile spitalului, intrucat, desi exista reguli stricte, acestea nu sunt intotdeana respectate de vizitatori.