In apararea Codului Muncii

Cei peste 30.000 de sindicalisti care au iesit saptamana trecuta pe strazile catorva capitale de judet si in Bucuresti au reprezentat doar "incalzirea" din programul mitingurilor declansate pentru "apararea Codului Muncii". Ieri a fost randul oraselor Arad, Brasov, Targoviste, Piatra Neamt si Vaslui. Pentru astazi dupa-amiaza se pregatesc Clujul, Galatiul, Miercurea-Ciuc, Deva si Slatina, iar maine vor iesi in strada sindicalistii din Bistrita, Braila, Slobozia, Satu Mare si Timisoara. Apoi, programul mitingurilor in tara va lua o scurta pauza, timp in care cateva sute de sindicalisti se vor deplasa la Bruxelles sa dea o mana de ajutor confratilor europeni care pe 19 martie au planificat "Euromiting".

Conform autoritatilor, este asteptata participarea a 50.000 de muncitori din toata Europa, conform Confederatiei Europene a Sindicatelor - 300.000. Majoritatea romanilor vor pleca de joi imbarcati in autocare, actiune care pare sa fi costat sindicatele ce suporta deplasarea peste 150.000 de euro. Cativa vor sosi la Bruxelles cu avionul. Tema Euromitingului este "noi locuri de munca - mai multe si mai bine platite", dar la cererea romanilor se pare ca va fi trecuta pe lista prioritatilor si problema modificarii Codului Muncii de la noi. De miercuri, imediat dupa ce se intorc autobuzele de la Bruxelles, protestele pe strazile capitalelor de judete vor continua. La protestele de ieri au participat circa 20.000 de oameni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.