Ghiseul Virtual de Plati on-line a amenzilor de circulatie, initiat de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, care in prezent functioneaza doar pentru cetatenii sanctionati si domiciliati in Bucuresti, se va extinde la nivel national anul acesta. Extinderea Ghiseului Virtual de Plati se va face ca urmare a unei licitatii organizate de MCTI.

Valoarea estimata a contractului cu firma castigatoare (inclusiv TVA) este 1.190.000 RON, iar numele acesteia va fi anuntat in termenul de expirare a ofertelor, adica in luna iunie.

"Implementarea noilor servicii depinde de disponibilitatea beneficiarilor de plati, intrucat acestia trebuie sa implementeze module proprii de interfatare pentru transformarea si introducerea datelor furnizate de sistem in propriile baze de date", au precizat pentru HotNews.ro oficialii Biroului de Informare Publica si Relatii cu Presa din cadrul MCTI.

Cu 128 de tranzactii efectuate in luna aprilie, la un cuantum de 969,52 mii RON, acest serviciu inregistreaza o crestere comparativ cu lunile februarie 2007 (91 de tranzactii) si martie 2007 (87 de tranzactii).

Popularizarea acestei alternative de plata beneficiaza de doua strategii pasive. Prima este instiintarea conducatorilor auto amendati prin intermediul formularelor folosite de Politia Rutiera, ca pot beneficia de serviciul de plata on-line a amenzilor. A doua strategie este informarea cetatenilor dornici sa scape de cozi si de stres, cu ajutorul site-urilor www.ghiseul.ro si www.mcti.ro.

Pentru a face o astfel de plata, utilizatorul nu are nevoie decat de un card bancar si de o conexiune la internet. inregistrarea este facila si se realizeaza in deplina siguranta, datorita unui protocol de securitate on-line, iar timpul alocat acestei proceduri este de cateva minute.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.