Filme pe alese, in weekend, la cinema.Weekend plin de filme numai bune de vazut. La cinema. O comedie fantastica, o drama romaneasca cu nume grele pe generic, o aventura in lumea animatiei, o comedie romantica sau un musical biografic...

Distributie pe alese. stefan Iordache, Horatiu Malaele, Gerard Depardieu, Drew Barrymore, Hugh Grant, Tommy Lee Jones sau Woody Harrelson...

Proaspat intrat pe ecranele romanesti si cu sanse mari sa detroneze comedia romantica "Muzica si versurile" in box-office-ul autohton, "300" (CinemaPro, Hollywood Multiplex, Movieplex) este mai mult decat un simplu film despre o alta batalie, fie ea si cea de la Termopile. E o provocare pentru fiecare om care vrea mai mult. Nici nu a intrat bine in cinematografe ca a si avut parte de controverse. Iranienii au sarit ca arsi deoarece au fost portretizati ca niste "salbatici". Un apropiat al presedintelui iranian a vazut in film "un razboi psihologic", starnit de SUA. in presa titlurile au fost aspre: "Hollywood-ul declara razboi iranienilor". S-a cerut chiar interzicerea filmului. Nici internautii iranieni nu l-au iertat. Ei au lansat o petitie in care au criticat filmul, pentru ca Xerxes ar fi descris drept "homosexual", iar armata persilor ar fi o banda de "monstri dezumanizati". Dupa cum se spune chiar in titlu, este vorba despre 300 de spartani care au luptat pana la ultimul intr-una dintre cele mai sangeroase batalii antice, cea de la Termopile. Spartanii, condusi de Regele Leonidas (Gerard Butler), au tinut piept numeroasei armate persane, in frunte cu Xerxes.

Parodie, comedie sau musical?

ii lasam deoparte pe eroii adevarati si ne indreptam spre cei cu puteri supranaturale. "Despre super-eroi si... alte aiureli" (Hollywood Multiplex, Cityplex, CinemaPro), cu Adam Campbell, Kal Penn si Faune Chambers, spune povestea a patru orfani nu foarte tineri: unul crescut de un custode la Louvre, altul, un refugiat din luptele corp la corp "libre" mexicane, al treilea, o victima recenta a unor serpi si al patrulea, un rezident "normal" al unei comunitati mutant "X". Ei bine, la ce va asteptati de la maestrii parodiei, Jason Friedberg si Aaron Seltzer ("Date movie")?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.