Ion Caramitru a fost ales, ieri, presedinte al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), el fiind de altfel si singurul candidat inscris, precizeaza Mediafax. Adunarea Generala a UNITER - organizatie pe care Caramitru o conduce inca de la infiintarea sa, din 1990 - i-a incredintat directorului general al Teatrului National I. L. Caragiale Bucuresti un nou mandat pentru urmatorii patru ani.

El a fost ales in unanimitate de catre cei circa 230 de membri UNITER prezenti la Adunarea Generala, in urma careia a fost desemnat si vicepresedintele organizatiei, Aura Corbeanu, actualul director executiv al Uniunii. Daca Ion Caramitru a fost confirmat in functie, Aura Corbeanu il inlocuieste pe regizorul Cornel Todea, subliniaza sursa citata.

In prezent, din Senatul UNITER fac parte Ion Caramitru si Cornel Todea, in calitate de presedinte, respectiv vicepresedinte, si Sanda Manu (regizor), Victor Ioan Frunza (regizor), Stefan Iordanescu (regizor), Irina Petrescu (actrita), Aura Corbeanu (manager), Emil Boroghina (actor), Marina Constantinescu (critic de teatru), Mariana Mihut (actrita), Corneliu Dan Borcia (actor), Mircea Rusu (actor), Demeter Andras (actor), Ludmila Patlanjoglu (critic de teatru), Dragos Buhagiar (scenograf), Adriana Grand (scenograf) si Cristina Modreanu (critic de teatru).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.