Un anticar peste care au "trecut" zeci de mii de volume, in cel putin doua decenii, altfel spus un profesionist al domeniului, nu va incerca niciodata sa-si intimideze cumparatorii. Si nu pentru ca ar risca sa-i piarda, ci fiindca in sufletul sau - oricat ar parea de nepatruns sau de nedeslusit, la prima (intre)vedere - cititorii sau pasionatii de carti rare sunt aprigi pastratori ai valorilor care circula prin intermediul galaxiei Gutenberg. Asa il cunosteam, in urma cu aproape doi ani, pe anticarul Nicolae Muscel.
Demult convins de adevarul si intelepciunea proverbului italian "Ca si prietenii, Cartile (neaparat cu majuscula!) trebuie sa fie putine si bune", ales de Nicolae Muscel drept motto in materialele publicitare ale propriei librarii-anticariat "Ant'Art", din strada Hristo Botev, nr. 31. Iar de mai putin de un an si pentru spatiul din strada Mihai Eminescu nr.115, un altfel de "Ant'Art", unde cartea face casa buna cu arta. Mai exact, cu expozitiile de arta contemporana, dupa formula "elev-maestru", inaugurate recent prin lucrarile pictoritei Monica Gorovei, profesor la Liceul "N. Tonitza", si ale fostului sau elev, talentatul Cosmin Adrian Stanciu, actualmente student al Universitatii de Arte Bucuresti.

Ce titluri ofera "casa cartii rare" din strada Eminescu, in tandem cu arta plastica din zilele noastre? "In primul rand, "Eminescu - opere complete" cu un comentariu de A.C. Cuza, la pretul de 6,5 milioane lei vechi; Monografia "Luchian" de Ionel Jianu (Editura Caminul Artei, anul 1947), la 1,2 milioane lei vechi; "Giorgio de Chirico"- 10 planse (reproduceri dupa acuarele), la 3,4 milioane de lei vechi, alaturi de volume consacrate muzicii, istoriei, religiei, literaturii clasice romanesti si universale. Merita un drum pana in "Eminescu 115".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.