Cine nu vrea sa arate bine pe plaja sau cand urca, intr-un tricou mulat, pe munte? Pentru asta trebuie data burtica jos, inainte de concediu. Cu ce regim sa incerci? Dieta mediteraneana este variata si echilibrata, bazata pe produse specifice zonelor cu iesire la Mediterana: masline, struguri si grau.

In alcatuirea dietei intra painea si pastele ca sursa de carbohidrati; uleiul de masline - ca sursa de grasimi; vinul - in cantitati moderate in timpul mesei; fructele si legumele - pentru aportul de fibre si antioxidanti; pestele, produsele lactate sau oul - ca sursa de proteine. Toate acestea se combina cu un consum mai mic de carne si grasimi animale.

Regimul libertatii de miscare

Dieta mediteraneana nu va impune ore fixe de masa sau un anumit tip de mancare. Propune un stil de viata sanatos cu care ne putem obisnui repede. Primele studii s-au facut cu zeci de ani in urma in Grecia, unde s-a descoperit ca aceasta dieta ofera o mai mare speranta de viata, luptand impotriva arterosclerozei, bolilor cardiovasculare si degenerative.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.