Social 7 August 2012 11:55
Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR) cere Ministerului Sanatatii sa renunte la intentia de a introduce coplata in cazul lor.

"Introducerea sistemului de coplata la servicii si investigatii in cazul pacientilor cronici ar avea un impact negativ, dupa povara introducerii coplatii la medicamente, tinand cont de severitatea acestor boli si de necesitatea internarilor repetate pentru control si tratament, sau pentru rezolvarea diverselor complicatii ce apar in cursul evolutiei, secundare bolii sau tratamentului", se arata intr-un comunicat APCR, citat de MEDIAFAX.

APCR considera ca ar fi oportuna o dezbatere serioasa si responsabila cu Ministerul Sanatatii pe aceasta tema, in vederea gasirii unor solutii viabile si pentru a evita tensiunile si contestarea unor decizii unilaterale.

Alianta Pacientilor Cronici este constituita din asociatii si federatii nationale din patologiile cronice - cancer (FABC), diabet (FSDT), hepatita (APAH-RO), hemofilie (ANHR) si boli autoimmune (AAPA), reprezentand peste trei milioane de pacienti.

Citeste si: Coplata la externare: Intre 40 si 80 de lei in functie de spital


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.