Guvernul a decis, miercuri, sa ramburseze primariilor fonduri totale de 107,5 milioane lei.

Banii vor fi acordati din Fondul de rezerva al Guvernului.

La inceputul lunii aprilie, prin hotarare, Guvernul Ungureanu a alocat primariilor fonduri totale de 648 milioane lei din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, cei mai multi bani fiind acordati primariilor PDL.

Ponta poate recupera banii de la primarii, cu anumite conditii

In luna mai insa, noul Guvern Ponta a decis, prin ordonanta de urgenta, ca primarii sunt obligati sa returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocatiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu, premierul Victor Ponta argumentand atunci ca, din totalul celor 1.657 de primarii care au primit bani, un numar de 810 nu inregistreaza "niciun leu datorie" si nici nu necesita cofinantarea unor proiecte UE.

Citeste si:
Turcan, despre redeschiderea școlilor: Lucrurile sunt clare, dar...
Raluca Turcan, despre...

Ponta aprecia ca Guvernul va recupera mai mult de jumatate din totalul acestor fonduri si anunta ca banii vor fi varsati inapoi la Fondul de rezerva bugetara si utilizati pentru proiecte sociale.

Curtea Constitutionala a decis insa, la sesizarea Avocatului Poporului, ca este neconstitutional textul din ordonanta de urgenta prin care Guvernul a retras banii primariilor. Premierul Ponta a aratat insa ca judecatorii Curtii Constitutionale nu permit recuperarea banilor decat in cazul acelor primarii care au cheltuit deja fondurile, nu au datorii la cheltuieli curente si de capital sau care trebuie sa finanteze proiecte UE, scrie MEDIAFAX.

In acest sens, Ministerul Finantelor, prin intermediul Curtii de Conturi, a verificat la fiecare primarie care a primit fonduri de la Guvernul Ungureanu daca alocarea acelor bani a fost justificata, pentru aceasta actiune avand la dispozitie 45 de zile de la decizia Curtii Constitutionale.

Citeste si:
Ciolacu: „Banii țării au încăput pe mâna Clanului Cămătarilor...
Marcel Ciolacu: „Banii țării...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.