Social 14 Iunie 2012 11:29
Concursurile pentru ocuparea posturilor in invatamantul superior de stat au fost deblocate.

Concursurile pentru ocuparea posturilor didactice si de cercetare vacante in invatamantul superior de stat au fost deblocate, ocuparea celor 2.381 de posturi urmand sa fie facuta cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate, a anuntat, joi, Ministerul Educatiei.

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, 13 iunie, o hotarare privind aprobarea scoaterii la concurs in anul 2012 a posturilor didactice si de cercetare vacante din institutiile de invatamant superior de stat.

Astfel, universitatile de stat vor putea organiza concursuri in vederea ocuparii posturilor didactice si de cercetare vacante, posturi blocate incepand cu anul 2009, decizie care a condus in ultimii trei ani la un deficit de cadre didactice titulare de 42,76%.

Potrivit documentului aprobat de Executiv, pot fi ocupate posturile vacante de: asistent universitar, lector universitar/sef de lucrari, conferentiar universitar, profesor universitar, asistent cercetare, cercetator stiintific, cercetator stiintific gradul III, cercetator stiintific gradul II si cercetator stiintific gradul I.

In anul universitar 2011-2012, in institutiile de invatamant superior de stat sunt normate un numar de 42.498 de posturi didactice, din care 24.134 de posturi didactice ocupate de titulari (56,79%) si 18.364 (43,21%) posturi didactice vacante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.