Autoritatile romane insista pentru o majorare salariala care sa acopere cel putin inflatia
Fondul Monetar International (FMI) a cerut blocarea salariilor bugetarilor in anul 2006, o data cu reluarea solicitarilor pentru o constructie bugetara cu deficit zero sau excedent, conditii inacceptabile pentru partea romana, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Finantelor Publice. Negociatorii romani insista pentru o majorare salariala care sa acopere cel putin rata inflatiei, asa cum s-a intamplat si in anii precedenti.

In ceea ce priveste bugetul, iritarea Guvernului porneste de la faptul ca a fost acceptata deja o reducere a deficitului, la 0,5% din PIB, iar o restrangere si mai drastica a cheltuielilor este respinsa, avand in vedere sumele necesare pentru cofinantarea proiectelor UE si lucrarile de infrastructura, au explicat sursele. In varianta unei pozitii inflexibile din partea expertilor FMI, continuarea acordului este putin probabila. Delegatia FMI se afla la Bucuresti pentru ultimele negiocieri in vederea continuarii acordului stand-by. Discutiile se vor fi incheia saptamana viitoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.