Toate porturile din judetul Constanta au fost inchise, sambata, sapte localitati din judet au ramas fara alimentare cu energie electrica, iar mai multe drumuri judetene si nationale sunt impracticabile din cauza zapezii si a viscolului.
Potrivit reprezentantilor Capitaniei Constanta, decizia de inchidere a porturilor fost luata din cauza faptului ca vantul sufla cu viteza de peste 70 de kilometri pe ora. Astfel, operatiunile portuare au fost suspendate in porturile Constanta Nord si Constanta Sud, Midia si Mangalia, informeaza NewsIn.

De asemenea, tot din cauza vantului care bate cu putere, a fost restrictionat si traficul de barje pe Canalul Dunare – Marea Neagra.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, conform raportarilor S.C. Electrica S.A., sapte localitati din judetul Constanta nu sunt alimentate cu energie electrica. Corina Cusa, purtatorul de cuvant al Prefecturii Constanta, a precizat ca este vorba despre localitatile Tataru, Cotu Vaii, Coroana, Darabani, Valcele, Vartop si Albesti.

Potrivit acesteia, blocarea DJ 391 nu a permis specialistilor accesul pentru remedierea statiilor de alimentare.
“Ca urmare a acestei situatii, care a avut drept consecinta oprirea functionarii puturilor de apa ce deservesc inclusiv municipiul Mangalia, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a dispus interventia pe tronsonul Negru Voda-Albesti cu 2 autocamioane DAC 065T, cu tractiune integrala 6x6 apartinand UM 785013 Topraisar, pentru degajarea drumului si pentru asigurarea transportului specialistilor S.C. Electrica S.A. la punctele de lucru”, a precizat Corina Cusa.

Din cauza lipsei curentului electric, au existat probleme la alimentarea cu apa in localitatile Cotu Vaii, Albesti si Vartop.

Zapada si viscolul au afectat si circulatia pe drumurile din judet, mai multe drumuri nationale si judetene fiind impracticabile.


[Mai multe drumuri nationale sunt inchise]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.