Social 22 Mai 2009 01:11
Psihologii sustin ca arestarea lui Constantin Cretan a creat un dezechilibru in familia fostului lider al minerilor. Vasilica, pe atunci in varsta de doar 9 ani, ar fi fost cea mai afectata.Prietenele Vasilicai spun ca fetita nu le-a vorbit niciodata despre arestarea tatalui sau, iar profesorii au incercat sa o menajeze in cei trei ani.
Trupul neinsufletit al fetitei de 13 ani care s-a otravit marti cu peste o suta de pastile pentru diabet a fost adus, ieri, acasa, la Rovinari.

Peste doua sute de persoane, rude, colegi sau vecini au venit la capataiul copilei pentru a-i aprinde o lumanare. „Doamne, mi-a murit fetita“, au fost singurele cuvinte pe care Cretan le-a putut spune, ieri, plangand in hohote.

„Noi suntem alaturi de ei. Fetei i-a fost greu fara tatal ei, s-o odihneasca in pace Dumnezeu. A trecut prin momente grele, dar acesta este cel mai greu“, a spus Constantin Dobroiu, presedintele Ligii „Miron Cozma“.

„Din cauza mea era traumatizata“

Si fostul lider al minerilor crede ca perioada de detentie a marcat-o pe copila. „Era afectata de conditia mea, in primul rand. Ea invata foarte bine, a luat opt si ceva aici la teza la Rovinari, iar cei de la Inspectoratul Scolar, la recorectare, le-au taiat la toti din note si ei i-au dat un 7 de care mie nu mi s-a plans.Dar stiu ca din cauza mea era traumatizata, pentru ca stia ca am stat in puscarie nevinovat”, a declarat Cretan petru Mediafax. Alina Craciunoiu, una dintre colegele fetei, a povestit ca Vasilica era rezervata in a vorbi despre faptul ca tatal sau este la inchisoare.

Specialistii considera ca Vasilicai i-a lipsit tocmai atentia de care are nevoie un copil in pragul adolescentei. „O fata de 13 ani este o persoana sensibila, expusa, fragila si in cautarea propriei identitati. Dezvoltarea acestei fetite a fost, din mai multe puncte de vedere, influentata de propria familie.

Faptul ca tatal a fost arestat a schimbat destinul familiei si a creat un dezechilibru. Atmosfera din familie nu a favorizat dezvoltarea armonioasa, probabil au fost frustrari, s-a raportat si la ceilalti copii care aveau parinti ce ii sprijineau”, a declarat psihologul Hanibal Dumitrascu. Apropiatii familiei, prietenii Vasilicai si profesorii de la Scoala Generala nr. 1 din Rovinari spun ca adolescenta era un copil cuminte si ambitios.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.