Social 24 Martie 2009 14:37
Circulatia rutiera se desfasura, in aceasta dimineata, in conditii de iarna pe DN 18, in Pasul Gutai, in zona pasului Prislop si pe drumul judetean care face legatura intre orasul Cavnic si comuna Budesti, transmite corespondentul NewsIn.

Drumarii maramureseni ii atentioneaza pe soferi ca ar putea intampina probleme daca nu sunt echipati corespunzator pentru iarna. Inginerul sef al societatii Drumuri Judetene Maramures, Tiberiu Tulici, a afirmat ca in zona Cavnic zapada de pe carosabil este de pana la doi centimetri.

In zona a nins atat de mult, incat pe acostament zapada depaseste chiar un metru. "Probleme ar putea intampina soferii in zona orasului Cavnic, unde ninge in continuare. Din cauza ninsorilor abundente, drumul dinspre Cavnic spre Budesti este ingustat, se lucreaza la largirea lui. Zapada pe carosabil este cam de 2 cm, iar pe acostament zapada depaseste un metru”, a spus Tiberiu Tulics, citat de NewsIn.

Probleme ar putea intampina soferii si pe DN 18 care face legatura intre Baia Mare si Sighetu Marmatiei, in Pasul Gutai si in Pasul Prislop. De altfel, masinile de mare tonaj care nu sunt echipate corespunzator nu sunt lasate sa treaca prin pasul Gutai, restrictia urmand a fi ridicata atunci cand situatia va reveni la normal.

De asemenea si pe DN 17, in Pasul Tihuta, drumul care leaga Transilvania de Moldova, unde de luni noaptea ninge fara incetare, iar vantul sufla cu putere,circulatie rutiera se desfasoara in conditii de iarna, transmite corespondentul NewsIn.

La Piatra Fantanele au fost trimise initial patru utilaje de deszapezire, insa, din cauza vremii, drumarii au fost obligati sa tripleze numarul de masini de interventie din zona si sa suplimenteze stocurile de sare.

Potrivit lui Alexandru Slavita, seful Drumurilor Nationale din Bistrita-Nasaud, cel mai greu se circula aproape de granita cu judetul Suceava, unde ninge fara incetare si viteza vantului atinge chiar si 70 kilometri la ora.

Ca sa evite blocajele, drumarii au dus la Tihuta toate cele 12 utilaje de deszapezire din judet. De luni noaptea pana marti la pranz, au fost imprastiate peste 60 de tone de antiderapant. Rezerva de sare a fost suplimentata cu inca o suta de tone trimise marti dimineata in depozitul de la Piatra Fantanele.
Drumarii ii sfatuiesc pe soferi sa nu plece la drum daca nu au masinile echipate de iarna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.