Social 23 Martie 2009 05:37
O barja sub pavilion bulgar, incarcata cu aproape o mie de tone de minereu de fier, s-a rasturnat in Dunare. Dupa cum transmite Realitatea TV, incidentul a avut loc in dreptul localitatii Dubova, Mehedinti. Barja a lovit stancile la intrarea in zona Cazanelor Superioare, iar gaura produsa este foarte mare.

"Imediat s-a si rasturnat. Minereurile de fier, in cantitate de o mie de tone, s-au pierdut in apele Dunarii. Ancheta este inceputa de capitanul portului Orsova si apoi vom vedea cum organizam dezesuarea si scoaterea barjei

de acolo. Nu exista victime", a declarat Mihai Ghiba, Capitania Zonala Drobeta Turnu Severin.
"Zona respectiva se numeste si Minerva, pentru ca in urma cu mai multi ani, acolo a avut loc primul mare incident, al unei nave numite Minerva. Lovirea stancilor in Cazane se intampla rar, in ultimul deceniu au fost doar trei situatii, dar avariile sunt foarte mari", a precizat Mihai Ghiba.

Comandantul navei a efectuat manevre de aducere din amonte spre aval a barjei afectate, pentru a reforma convoiul in Golful Dubova. Barja a fost impinsa spre malul romanesc si se afla ancorata in dreptul kilometrului fluvial 974.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.