Social 22 Martie 2009 10:50
O barja bulgareasca incarcata cu minereu de cocs s-a rasturnat in Dunare, duminica dimineata, in Golful Dubova, toata incarcatura pierzandu-se in apele fluviului, fara a exista victime, transmite NewsIn.
Duminica, in jurul orei 6,30, pe directia kilometrului fluvial 970,5, convoiul bulgaresc Sredna Gora, avand in componenta un impingator si sase barje, a fost nevoit sa-si intrerupa calatoria. Din cauza unor manevre gresite, impingatorul a lovit una din barje.

Convoiul se deplasa in amonte pe Dunare spre Serbia, fiind incarcat cu minereu de cocs. Comandantul navei a efectuat manevre de aducere din amonte spre aval a barjei afectate, pentru a reforma convoiul in Golful Dubova. Barja a fost impinsa spre malul romanesc si se afla ancorata in dreptul kilometrului fluvial 974.
Toata incarcatura aflata in barja s-a pierdut in apele fluviului. Potrivit Capitaniei Orsova, in Golful Dubova se poate observa, pe o suprafata de circa 4.000 mp, o pata de culoare rosie, cel mai probabil cauzata de rugina de la incarcatura care a cazut in apa. La fata locului s-au deplasat reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului Mehedinti, Garzii de Mediu Mehedinti si cei ai Apelor Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.