Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati a ridicat, duminica, restrictiile de navigatie impuse pe Canalul si Bara Sulina vineri, iar nava blocata de furtuna in rada Portului Sulina si-a reluat calatoria, transmite NewsIn.

"Canalul Sulina si Bara Sulina au fost redeschise navigatiei astazi deoarece conditiile meteorologice s-au imbunatatit si permit navigarea in conditii de siguranta", a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos, Emanuela Turcu.

Canalul si Bara Sulina a fost inchise vineri, din cauza vantului puternic si a valurilor mari din Marea Neagra. In momentul inchiderii navigatiei, vantul depasea viteza de 65 km/h si prezenta intensificari de durata, iar valurile pe Marea Neagra masurau 5-6 metri inaltime.

Nava care a fost obligata sa stationeze in rada Portului Sulina de vineri, dupa aplicarea restrictiilor de catre AFDJ, si-a reluat calatoria duminica. Vasul se deplaseaza in amonte pe Canalul Sulina.

A fost a opta oara de la inceputul acestui an cand Administratia Fluviala a Dunarii de Jos a inchis Canalul si Bara Sulina din cauza vremii nefavorabile. Ultima data, restrictiile au fost aplicate pe 12 februarie si au fost ridicate dupa 24 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.