Aspirina luata in mod regulat protejeaza ficatul impotriva daunelor provocate de alcool, obezitate si abuz de medicamente, potrivit unui studiu al cercetatorilor Universitatii Yale din SUA.
Pentru a proteja ficatul, specialistii recomanda, astfel, o pastila de aspirina pe zi. "Un mare numar de substante din medicamente si alcool pot dauna ficatului, iar noi am descoperit metoda de blocare a mecanismului responsabil de provocare a acestor daune", a explicat coordonatorul studiului, dr. Wajahat Mehal, potrivit NewsIn

Descoperirea cercetatorilor de la Yale deschide drumul catre noi studii, la care se va urmari tratatea altor afectiuni prin includerea aspirinei in medicatia specifica.

Pana acum, in medicina erau deja recunoscute caracteristicile preventive ale aspirinei impotriva bolilor cardiovasculare si a anumitor tipuri de cancer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.