Spectacolul cu opera "La Rondine" de Giacomo Puccini, cu Angela Gheorghiu si Roberto Alagna, va fi transmis, pentru prima oara in Romania, in direct de la Metropolitan Opera din New York, la cinematograful The Light, sambata, 10 ianuarie, ora 20.00.

Spectacolul, ce a avut premiera pe 31 decembrie pe scena prestigioasei Metropolitan Opera din New York, va fi transmis si in cinematografe din tari precum Canada, Mexic, Costa Rica, Argentina, Peru, Dubai si SUA.

Initial "La Rondine" a fost pusa in scena pentru soprana Angela Gheorghiu la Opera Convent Garden din Londra, apoi productia a fost preluata la propunerea acesteia de Opera din San Francisco, iar in decembrie de catre Metropolitan. Soprana a declarat pentru NewsIn ca e foarte atasata sufleteste de aceste trei teatre si ca e foarte bucuroasa sa interpreteze acest rol extraordinar.

In spectacolul din 31 decembrie, soprana romanca i-a avut parteneri pe tenorii Roberto Alagna, sotul sau, si Marius Brenciu.

Soprana Angela Gheorghiu are 43 de ani si este absolventa a Conservatorul din Bucuresti. A debutat in 1992, pe scena Royal Opera House din Londra, in opera "La Boheme". In acelasi an, Angela Gheorghiu a debutat la Metropolitan Opera si Staatsoper Vienna, iar in aprilie 2006 a cantat, pentru prima oara, pe scena operei Scala din Milano.

Soprana are in palmares numeroase premii, precum Gramophone Awards, Diapason d’Or Awards, Choc du Monde de la Musique in Franta, Cecilia Prize in Belgia, Deutsche Schallplattenkritik-Preis in Germania, the Echo Award, Foreign Lyric Production Award si Critics’Award in SUA. La Classical Brit Awards, in 2001, Angela Gheorghiu a castigat titlul "Female Artist of the Year".

In Romania transmisiunea in direct a spectacolului marcheaza inceputul unei serii de transmisii live care vor avea loc la The Light, din cadrul Liberty Mall, pe parcursul intregului an 2009. Pretul biletelor este de 50 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.