Enciclopedia on-line Wikipedia a reusit sa stranga cele sase milioane de dolari necesare pentru a asigura functionarea site-ului pana la data de 30 iunie, la finalizarea anului fiscal in curs, informeaza AFP.

Fondatorul enciclopediei on-line, americanul Jimmy Wales, a declarat ca 125.000 de persoane au raspuns apelului de a dona bani pentru Wikipedia lansat in iulie 2008, ceea ce a dus la strangerea a patru milioane de dolari. Potrivit NewsIn, la acesti bani s-au adaugat alte donatii substantiale, in valoare de doua milioane de dolari.

"Strangerea acestor fonduri ne va permite sa acoperim cheltuielile pentru anul bugetar in curs, care se termina pe 30 iunie. Banii colectati vor servi la finantarea operatiunilor de toate zilele, precum cumpararea de latime de banda pentru internet sau plata salariilor celor 23 de angajati. De asemenea, vom continua dezvoltarea si imbunatatirea software-ului necesar functionarii enciclopediei", a detaliat Jimmy Wales pe site-ul fundatiei non-profit Wikimedia.

Jimmy Wales a adaugat ca, in afara celor sase milioane de dolari destinati functionarii enciclopediei, donatiile suplimentare vor fi plasate intr-un fond de rezerva, care va ajuta la echilibrarea costurilor dupa terminarea anului bugetar in curs.

Potrivit fondatorului Wikipedia, mai mult de 150.000 de voluntari au participat in ultimii opt ani la redactarea a peste 11 milioane de articole, in 265 de limbi, pentru Wikipedia. Mai mult de 275 de milioane de persoane viziteaza site-ul in fiecare luna, pentru a accesa informatiile gratuite oferite fara publicitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.