Numarul de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns in prima luna a anului 2008 la 2.411, in scadere cu 9,1 % fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
Potrivit INS, in luna ianuarie 2008, s-au eliberat pentru cladiri rezidentiale, 2.411 autorizatii de construire, din care 66,7% sunt pentru zona rurala si 33,3% pentru zona urbana. Distributia in profil regional evidentiaza o tendinta de scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in regiunile de dezvoltare Nord-Est ( -147 autorizatii ), Sud-Est ( -111 autorizatii ), Sud-Muntenia ( -96 autorizatii ), Sud-Vest Oltenia ( -41 autorizatii ), Vest ( -23 autorizatii ) si Centru ( -4 autorizatii ). Wall-street mentioneaza ca in restul regiunilor de dezvoltare s-au inregistrat cresteri ale numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Potrivit INS, din totalul autorizatiilor emise in primele luni ale acestui an, 66,7% sunt pentru zona rurala si 33,3% pentru zona urbana.Anul trecut s-au inregistrat cresteri in majoritatea regiunilor de dezvoltare, astfel ca numarul de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns la 56.618, in crestere cu 10,9% fata de 2006. Curierul National precizeaza ca cele mai importante cresteri s-au localizat in Bucuresti - Ilfov, unde numarul autorizatiilor a crescut cu 1.355.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.