Programul Prima Casa a adus schimbari majore pietei imobiliare din Romania.
Fara sa-si dea seama, sau poate cu vadita intentie, guvernantii au impus un pret in jurul caruia se invarte in prezent piata imobiliara romaneasca: 60.000 euro (252.000 lei). Astfel, mai toate tipurile de locuinte care erau sub acest pret s-au scumpit, in timp ce apartamentele sau vilele cu preturi mai mai de 60.000 euro s-au ieftinit.

In aceasta situatie se afla si dezvoltatori si constructorii care vor fi prezenti la Targul Imobiliar Project Expo de la Palatul Copiilor. Cel mai potrivit exemplu fiind faptul ca o garsoniera de 33mp dintr-o zona semicentrala, are acelasi pret cu o vila de 130m intr-o curte de 310mp.

Aceasta este doar una dintre ofertele ce pot fi accesate la primul targ imobiliar dedicat programului “Prima Casa”. Locuintele prezentate in cadrul acestui targ, putand fi cumparate in rate, profitand de programul guvernamental, in care statul ofera garantii pentru credite de pana la 60 000 euro.

"Aceste vile au preturi ce pornesc de la 61.000 euro+TVA. Cei care opteaza pentru o asemenea oferta au libertatea de a-si alege propriul proiect, architect si constructor. Terenul este situat in sudul capitalei, unde se afla cel mai solid sol, ceea ce inseama ca nu exista motive de ingrijorare in caz de cutremur. Proprietarii isi pot contracta casele in orice faza de executie: lot de teren, casa la rosu, semifinisata sau finisata", au declarat organizatorii targului imobiliar.

La acest targ exista mai multi dezvoltatori care ofera varianta construirii unei vile la preturi mici. Pretul pe metru patrat a ajuns sa fie de 550 euro, astfel incat o vila de 160 de metri patrati plus teren de 270 metri patrati costa 88.000 euro, cu TVA inclus.

"Cei ce doresc sa isi cumpere fie o garsoniera, fie o vila sau o locuinta de lux, le pot gasi pe toate acestea la Palatul Copiilor din Bucuresti, la Targul Imobiliar Project Expo, de vineri pana duminica, in intervalul orar 10.00 – 18.00, iar in ziua de duminica in intervalul orar 10.00 – 17.00", au conchis organizatorii targului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.