Desi toti expertii in imobiliare anunta de aproape un an scaderea preturilor la apartamentele vechi, o analiza efectuata pe anunturile publicate la mica publicitate strict de catre proprietari arata ca acestia nici nu concep sa lase la pret.
Este vorba despre oamenii de rand, pentru care apartamentul in care locuiesc reprezinta poate singura lor avere. Cu speranta unui noroc neasteptat, acestia isi scot la vanzare casele la aceleasi preturi la care au vandut fostii lor vecini acum mai bine de un an. Piata imobiliara este insa blocata aproape complet, iar de vandut vand numai cei disperati, care au ramas fara servicii si cu rate de platit. De nevoie, dar si indemnati de agentii imobiliari, atunci cand au un cumparator interesat, acestia scad drastic pretul.

Analistii imobiliari care anunta regulat scaderea preturilor la apartamentele din blocurile vechi sunt contrazisi de ceea ce se vede simplu in anunturile de la mica publicitate ale particularilor care ar vrea sa vanda o locuinta. Conform acestora, pentru o garsoniera din Rahova, la etajul 1, cu o suprafata de 40 de metri patrati, renovata si cu ceva imbunatatiri (daca gresia, faianta, termopanul si parchetul mai pot fi considerate astfel) costa 68.000 de euro. Aproape tot atat se cere si pentru o garsoniera din Berceni, intr-un bloc construit inainte de 1977, la etajul 2 din 9, de 30 de metri patrati: 63.000 de euro. Si asta in zonele cele mai ieftine ale Capitalei. In zona Turda, o garsoniera ca si cea din Rahova costa insa 100.000 de euro, iar in zona Lacul Tei, in bloc din 1985, 75.000 de euro. La un calcul sumar, reiese ca metrul patrat ar costa undeva intre 2.500 si 2.000 de euro. Asta la garsoniere.

Baneasa, buricul targului snobilor

Aproximativ aceeasi situatie se vede si la preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele de doua camere. “Baneasa, vanzare apartament 2 camere, in bloc, parter/4, ideal birou/firma, pret 175.000 euro”, suna unul dintre anunturile publicate de un particular la rubrica de mica publicitate intr-un ziar de ieri. “Panduri-13 Septembrie, vanzare apartament 2 camere, in bloc, confort I, decomandat, parter/8, suprafata 53mp, ideal birou/firma, constr.1993, pret 125.000 euro”, solicita un altul, la aceeasi rubrica, in acelasi ziar de ieri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.