Grupul de firme cu capital romanesc Arad Real Estate Developer (ARED), al carui actionar majoritar este compania Codlea Arctic, se asteapta la o revigorare a pietei imobiliare din februarie anul acesta, dupa ce efectele scaderii TVA la 5% se vor face simtite si preconizeaza ca Banca Nationala a Romaniei va adopta conditii de creditare mai permisive si va creste gradul de indatorare.
“Pe segmentul rezidential, scaderea TVA a venit ca un ajutor si preconizez ca BNR o sa dea conditii de creditare mai permisive si va creste gradul de indatorare, pentru ca acest tip de credit este cel mai sigur”, a declarat pentru Business Standard Florin Mos, directorul de marketing al grupului.

Compania are in stadiu de constructie doua proiecte rezidentiale si doua de spatii logistice si isi mentine planurile de investitii si pentru 2009, deoarece si-a eliberat lichiditati prin vanzarea in luna septembrie a acestui an a unui parc logistic. “Am vandut parcul UTA1 fondului britanic de private equity NBGI pentru 30 mil. euro, eliberand astfel o sursa importanta de lichiditati.


Despre autor:

Business Standard

Sursa: Business Standard


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.