Se preconizeaza ca in urmatorii ani dispozitivele mobile vor deveni optiunea principala de accesare a internetului, gradul de utilizare al telefonului mobil in acest scop este in crestere, devenind un mediu de comunicare din ce in ce mai important.

Astfel, conform unui studiu realizat de Bestjobs, s-a aflat ca 58% din participantii la sondaj detin posibilitatea de a-si accesa internetul de pe telefon. 31% din ei apeleaza la aceasta facilitate tot timpul, iar 56% cateodata.

Intrebati care sunt principalele activitati pe care le realizeaza atunci cand navigheaza pe web de pe telefonul mobil, s-a aflat ca:
- 23% folosesc aceasta optiune in special pentru a-si verifica e-mailul
- 20% pentru a face diverse cautari
- 12% pentru a-si accesa conturile de pe retele sociale
- 12% pentru a citi stirile
- 11% pentru a cauta locuri de munca.

Dintre cei din urma, 14% obisnuiesc sa isi verifice alertele de joburi primite pe email, 8% acceseaza direct siteurile de recrutare si 3% apeleaza la aplicatii pe mobil ale acestor siteuri.

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in ianuarie-februarie 2012, pe un esantion total de 4800 de respondenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.