Antivirusii falsi au inceput sa apara in urma cu patru ani si deja in total 11,6% din amenintarile informatice adunate in ultimii 21 ani fac parte din aceasta categorie.
Pana acum, in 2010, 34,8% din totalul computerelor din intreaga lume sunt infectate cu diverse tipuri de malware, dintre care 5,4% au fost infectate cu un antivirus fals, generand pentru hackeri castiguri de 34 milioane dolari pe luna (415 milioane dolari pe an), se arata intr-o statistica a Panda Security.

Potrivit MEDIAFAX, antivirusii falsi, cunoscuti de asemenea sub numele de "rogueware", sunt programe care intra in computerele utilizatorului si avertizeaza asupra unor infectii masive. Apoi, ei "invita" utilizatorii sa cumpere o solutie la problema lor. Cu toate acestea, odata ce utilizatorii au introdus datele de la cardul de credit si au virat suma, ei sunt lasati cu o solutie inutila pentru o problema inexistenta.


Panda Security avertizeaza asupra proliferarii recente de antivirusi falsi (de asemenea, cunoscuti sub numele de "rogueware") si anunta ca 40% din totalul volumului de antivirus fals din toate timpurile a fost creat in 2010, potrivit Incont.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.