Industrial&Commercial Bank of China (ICBC), cea mai profitabila banca din lume, a raportat o crestere de 30% a castigului in primul trimestru, la 53,8 miliarde de yuani (8,3 miliarde dolari), cu 50% mai mult ca JPMorgan, institutia de credit cu cele mai bune rezultate din SUA.

ICBC este cea mai mare banca din lume in functie de valoarea de piata.

Rezultatele ICBC au fost sustinute de imbunatatirea marjelor de creditare si a veniturilor din comisioane, in contextul incetinirii cresterii pietei bancare din China, potrivit MEDIAFAX.

Bancile chineze impun costuri mai mari la imprumuturile ipotecare si pentru companii, dupa ce banca centrala a majorat dobanda de patru ori incepand din octombrie si a redus lichiditatea din piata pentru a limita inflatia.

Profitul din primul trimestru al bancii chineze este cu 49% mai mare decat cel al JPMorgan Chase, institutia financiara cu cele mai bune rezultate din Statele Unite.

Profitul JPMorgan, a doua mare banca americana dupa active, a crescut cu 67% in primul trimestru, de la 3,33 miliarde de dolari la 5,56 miliarde de dolari. Bank of America, ce mai mare banca din SUA, a raportat o scadere de 37,5% a profitului net in primul trimestru, la doua miliarde de dolari.

ICBC a acordat imprumuturi de 273 miliarde de yuani (42 miliarde de dolari) in primul trimestru, iar soldul creditelor a ajuns la 7.060 miliarde de yuani (1.086 miliarde de dolari).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.