Business 9 Iunie 2009 11:51
Bancpost va reduce, in perioada urmatoare, dobanzile la creditele in lei, dupa ce a aplicat reduceri de 3-4 puncte procentuale, in ultimele luni, dobanzilor la depozite, a declarat presedintele bancii, Mihai Bogza.
"Intr-un viitor foarte apropiat, dupa ce am redus dobanzile la depozite, vom incepe sa reducem, cu o anumita gradualitate, si dobanzile pentru credite", a precizat Bogza, citat de NewsIn.

El a explicat ca, in conditiile in care lichiditatea din piata s-a imbunatatit substantial, dobanzile la depozite ar trebui sa continue sa scada.

"Mi se pare normal ca depozitele in lei sa fie remunerate cu nu mai mult de 1-2 puncte procentuale peste rata anticipata a inflatiei. Un nivel normal al dobanzilor pentru depozitele in lei in aceasta perioada ar trebui sa se situeze probabil intre 6 si 8%", considera presedintele Bancpost.

Bogza a precizat ca, pe fondul activitatii in scadere, bancile se orienteaza pe mentinerea calitatii portofoliilor de credite existente. De asemenea, in conditiile in care profitabilitatea a avut de suferit, institutiile de credit trebuie sa se orienteze si pe reducerea costurilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.