Angajatorii folosesc din ce in ce mai mult resursele site-urilor de recrutare nu doar pentru angajarea de oameni pe entry-level, ci si pe middle si top management, lucru de neimaginat in urma cu doar cativa ani.

Companiile de pe piata locala au postat 10.320 de oferte online de angajare pentru manageri in 2010, arata datele Balaur.ro, care indexeaza lunar joburile prezente pe 28 dintre cele mai importante site-uri autohtone de recrutare.

O simpla cautare pe eJobs, cel mai important site de recrutare din Romania, pentru joburile de “manager/executive position”, afiseaza peste 1.100 de posturi. Prima oferta gasite de motorul de cautare al paginii este cea de “senior software developer” si este postata de Jinny Software Romania, sucursala unei companii cu sediul in Dubai, care furnizeaza anumite servicii pentru operatori telecom.

eJobs a postat anul trecut 42.450 de anunturi pe mid-level (peste 3 ani de experienta) si manager/executive position. In topul primelor cinci domenii in functie de numarul de anunturi ce afla vanzarile, ingineria, transporturi/distributie/depozitare, costumer client/service si marketing/cercetari.

Anunturile de recrutare pentru middle si top manageri au inceput sa ia avant in ultimii ani, cu precadere dupa instalarea crizei financiare, in toamna anului 2008, dupa ce departamantele de resurse umane au trebuit sa faca fata cerintelor de angajare, cu bugete mult mai mici decat in perioada de boom.

La inceputul anilor 2000 si chiar dupa, cele mai importante anunturi de angajare pentru salariatii de pe pozitii de management apareau in cateva ziare cu un tiraj important si un target bine conturat. Metoda era preferata fie pentru ca nu existau site-uri de recrutare, fie pentru ca era suficient de ieftina in raport cu tarifele percepe de “vanatorii de executivi”.

Mai multe detalii despre joburile de manageri care pot fi gasite pe internet citeste pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.