Noul director de la Agentia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare, Constantin Iancu, si-a anuntat demisia din functia pe care care a ocupat-o doar cateva zile, dupa ce presa a relatat ca acesta este invinuit de procurori pentru rapire, transmite corespondentul NewsIn.

Intr-o scrisoare adresata sambata mai multor redactii din Craiova, Constantin Iancu a explicat motivul care a stat la baza renuntarii la functia de director al ANIF: "In urma atacurilor de presa concertate, am decis sa imi depun demisia din functia de director al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare. Am luat aceasta hotarare deoarece nu doresc sa arunc nicio umbra de suspiciune asupra Partidului Democrat Liberal. Totul a pornit de la o dezinformare bine ticluita de un anume ziarist cu relatii bine conturate in sfera criminalitatii macro-economice”, a precizat Constantin Iancu, citat de NewsIn.

In scrisoarea sa, Iancu il acuza pe ziaristul Cristian Vasilcoiu, cel care a publicat pe 19 februarie 2009, in cotidianul „Evenimentul Zilei”, un articol despre dosarul penal 35/D/P/2006 al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, in care Constantin Iancu are calitatea de inculpat.

„Respectivul ziarist a lucrat in Craiova pentru Constantin Dalgoci, la ziarul Opinia Olteniei. Intre cei doi a ramas o relatie de cardasie care s-a concretizat in respectivul material de presa. Stiam de aparitia sa pentru ca, facand parte din categoria articolelor comandate, a fost anuntat de persoanele care il comandasera”, sustine Iancu in scrisoarea trimisa ziaristilor din Craiova.

Directorul demisionar al Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare sustine ca este nevinovat in dosarul de sechestrare si credea ca cercetarile in dosarul instrumentat pe numele sau a fost finalizat in momentul in care declaratiile date de el in fata procurorilor au fost vazute si de judecatorii craioveni.

"Am dat declaratii care apoi au fost prezentate de catre procurori judecatorilor. Din acel moment am crezut ca am clarificat aceasta problema. Nu am mai fost chemat la parchet si stiind ca sunt total nevinovat am considerat ca toata povestea a fost clarificata. Stiindu-ma nevinovat si stiind ca am explicat acest lucru am considerat ca acest caz este inchis. De altfel, din 2006 pana in 2009 nici procurorii nu au mai lucrat la acest caz deoarece acuzatiile care mi se aduceau erau fantasmagorice”,
mai afirma Iancu.

Referitor la acuzatiile ca a incediat masina craioveanului Constantin Dilgoci, Iancu a subliniat faptul ca nu are legatura cu acest subiect.

Directorul de la ANIF a mai spus ca isi doreste sa isi dovedeasca nevinovatia si sa urmareasca in instanta perosoanele vinovate de scandalul in care a fost implicat.

O ancheta a procurorilor in cazul directorului general al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, Constantin Iancu, este in curs, functionarul fiind pus deja sub invinuire de catre DIICOT Craiova, potrivit Parchetului General.

Potrivit unor surse judiciare, Iancu este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, santaj, amenintare si rapire, fiind chiar retinut pentru 24 de ore la data de 27 octombrie 2006.

Cotidianului "Evenimentul Zilei", arata, in editia de vineri, ca Iancu este cercetat "ca ar fi ordonat, in 2006, rapirea unui om de afaceri si a sotiei acestuia, pentru a-l determina sa-i cedeze actiunile unei companii". Potrivit publicatiei, demnitarul ar fi actionat alaturi de alti cinci complici, interlopi din Craiova.

Constantin Iancu a fost numit sef al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii pe data de 18 februarie. Propunerea a fost facuta de Consiliului de Administratie al ANIF si a fost aprobata, prin act administrativ, de ministrul Ilie Sarbu.

Constantin Iancu a intrat, in 2008, in echipa PDL Dolj, condusa de Radu Berceanu. Ulterior, a candidat pentru functia de consilier judetean Dolj, obtinand un mandat. La alegerile generale a candidat pentru Senat, dar a pierdut fotoliul de senator la redistribuire.

Colegii de partid ai noului director al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Constantin Iancu, stiau de dosarele penale ale acestuia inainte de campania de la alegerile locale din anul 2008, transmite corespondentul NewsIn.

Deputatul de Dolj, Gelu Visan, a declarat ca a aflat de faptul ca omul de afaceri Constantin Iancu era cercetat de procurorii DIICOT. „Am fost si eu informat de aceste lucruri si le-am spus colegilor mei. Iancu sustinea mereu ca este nevinovat si cred ca s-a mizat pe declaratiile acestuia. S-a discutat vreo patru-cinci zile pe marginea acestui subiect delicat, iar eu si cu alti colegi de ai mei nu am fost de acord ca el sa candideze”, a declarat Gelu Visan.

Inainte de a-si depune adeziunea la PD-L Dolj, Constantin Iancu a ocupat functia de vicepresedinte al filialei doljene a Partidului National Liberal. Presedintele formatiunii politice doljene, senatorul Mario Ovidiu Oprea, a declarat ca si el a avut cateva semne de intrebare la adresa lui Constantin Iancu, dupa ce a fost adus in partid de consilierul local Lucian Mincu.

„Eu stiu ca avea probleme cu diploma de absolvire a facultatii. Ba ne spunea ca mai are un examen de dat, ba ca nu o gaseste. El era foarte interesat de o functie si avea multe interpelari in partid pe probleme agricole. A plecat de la noi inainte de alegerile locale si de atunci nu mai stiu nimic”, a declarat Mario Ovidiu Oprea.

Nici Horatiu Buzatu, fostul presedinte al PNL Dolj, care era simplu membru la venirea lui Constantin Iancu in randul liberalilor, nu a fost prea incantat de noua adeziune la partid. „Dupa plecare mea de la conducerea filialei, au aparut tot felul de figuri prin PNL Dolj. Cu siguranta nu il cunosc dar, daca jumatate din ceea ce scrie in presa e adevarat, cred ca nu este o problema doar cu domnul Costel Iancu, e o problema cu partidul, in ansamblul sau.”, a declarat Horatiu Buzatu, membru PNL Dolj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.