Peste 600 de angajati ai Combinatului Doljchim Craiova vor pleca acasa, pentru 35 de zile, din pricina crizei financiare care a determinat scaderea pretului la amoniac pe pietele din strainatate.

Liderul Sindicatului Liber Doljchim Craiova, Gheorghe Baiasu, spune ca masura a fost luata inainte de aparitia scandalului dintre Rusia si Ucraina care a dus la scaderea volumului de gaze naturale care ajung in Romania, Doljchim fiind unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale din tara. Acesta a adaugat ca a aflat de la televizor despre decizia Ministerului Economiei de sistare a furnizarii de gaze naturale catre consumatorii industriali pentru asigurarea gazului catre populatie.

„Pe noi nu ne-a anuntat nimeni ca ne ia gazele. Am aflat, ca si dumneavoastra, de la televizor ca se vor opri consumatorii mari, industriali, si vor face tot posibilul sa asigure gaz pentru populatie. Insa datele problemei nu se schimba. Asta inseamna ca vor fi 200 de oameni care vor fi in concediu de odihna si restul, pana la 609, vor sta acasa si vor primi 75% din salariul de incadrare, plus sporul de vechime si cel in Petrom“, a declarat liderul Sindicatului Liber Doljchim Craiova.

Acceseaza Wall-Street.ro pentru ultimele informatii legate de criza economica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.