Pretul de pornire pentru licitatia cu strigare pentru vanzarea Antibiotice Iasi a fost stabilit la 136 milioane euro, iar numele noului proprietar va fi cunoscut in martie, a spus Teodor Atanasiu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului
Potrivit Wall-Street, pretul de pornire al licitatiei reprezinta valoarea societatii la momentul vanzarii si a fost stabilit de catre un evaluator independent, autorizat, selectat, conform legii de catre societate. Este vorba despre compania Darian Rom Suisse care, in urma realizarii evaluarii, a propus ca pret de pornire pentruAntibiotice suma de 130 milioane euro.

In sedinta de joi, 20 decembrie 2007, Colegiul Director al AVAS a hotarat marirea pretului de pornire cu aproximativ 5% fata de valoarea propusa de evaluator. Astfel, pretul de pornire al licitatiei va fi de 136 milioane euro, ceea ce inseamna un pret pe actiune de doi lei, mai mare decat valoarea medie de tranzactionare pe bursa a Antibiotice care in ultimele 12 luni a fost de 1,8791 lei.

Garantia pe care trebuie sa o depuna participantii la licitatie depaseste un milion de euro. Oferta va sta pe piata mai mult decat de obicei, 80 de zile, in loc de 30 de zile cat e tinuta in mod obisnuit.

Potrivit AVAS, anuntul de privatizare va fi facut public in presa nationala si internationala pe 24 decembrie, iar incepand cu 14 ianuarie pot fi achizitionate dosarele de participare si pot fi depuse ofertele. Pana la 17 martie potentialii investitori pot depune documentele si garantia de participare la licitatie; iar pe 18 martie se va tine licitatia publica.

Antibiotice Iasi este ultimul producator de medicamente din Romania aflat in proprietatea statului, dupa cum precizeaza Cotidianul. Directorul general al societatii, Ion Nani, a spus recent ca, pentru compania pe care o conduce, si-au manifestat interesul atit companii de renume in domeniu, cit si fonduri de investitii. Potrivit lui Nani, „cea mai buna varianta ar fi cooptarea unui investitor strategic, insa nici venirea unui fond nu ar fi ceva rau pentru ca nu cred ca ar fi dispusi sa dea o multime de bani fara sa investeasca apoi in societate“.

Societatea va inregistra in SUA patru categorii de medicamente din categoria antiinfectioaselor injectabile, care va duce la triplarea exporturilor cate continentul american. In prezent, Antibiotice Iasi este singurul exportator de medicamente din tara pe piata SUA. Obiectivul principal al actualei conduceri este dublarea cifrei de afaceri a companiei pina la 214 milioane de dolari in urmatorii doi ani prin investitii de 25 de milioane de dolari, in special pentru extinderea capacitatii de productie. Profitul estimat pentru acest an este de 17 milioane de dolari, la o cifra de afaceri de 107 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.