Ministerul Justitiei a propus un termen de gratie de sapte luni pentru aplicarea unor prevederi ale Legii societatilor comerciale, potrivit consilierului Claudia Rosianu, coordonator al proiectului de lege. Legea a fost intens contestata de comunitatea oamenilor de afaceri din Romania.
"Aceasta lege se afla pe masa de lucru a Ministerului Justitiei. Am propus aplicarea unui termen de gratie de sapte luni pana la aplicarea Legii 441/2006. In acest timp, societatile comerciale isi pot revizui situatia", a declarat Claudia Rosianu. Legea propusa de MJ impune conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un administrator sau director al unei societati si conditiile pe care trebuie sa le respecte actionarii in alegerea Consiliilor de Administratie si directorilor. Legea a urmarit separarea atributiilor administratorilor de cele ale conducerii societatilor pe actiuni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.