Constructiile realizate fara autorizatie de construire vor fi demolate, iar pentru recuperarea cheltuielilor ar putea exista si posibilitatea vanzarii terenului, la fel cum se intampla in Anglia, a declarat presedinta Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Nicolina Isopescu.

"In cazul infractiunilor, cum ar fi de pilda lipsa autorizatiei de construire se va merge pana la demolarea constructiei" a spus Isopescu, care a prezentat, proiectul Codului Constructiilor. Printre principalele modificari aduse se numara si clasificarea amenzilor in functie de sanctiuni si infractiuni, conform NewsIn. In cazul sanctiunilor, amenzile vor fi cuprinse intre 100 si120 de milioane de lei vechi, conform presedintelui ISC.

"Codul Constructiilor nu este doar o colectare a legilor existente, ci o prelucrare si o armonizare cu legislatia europeana. Va fi echivalentul Codului Muncii pentru constructii", a spus presedinta ISC. Ea a precizat ca la elaboarea codului au fost descoperite foarte multe inadvertente si contradictii, provenite din legislatia precedenta, care au trebuit sa fie corectate.

Din 1990 si pana astazi acest domeniu a fost reglementat de 15 legi, 50 de hotarari de guvern si de 50 de ordine ale diferitilor ministri, a exemplificat Isopescu. De la inceputul anului, Inspectoratul a efectuat 86.000 de controale, dintre care 5.500 au avut loc in Bucuresti. Anul trecut ISC a aplicat la nivel national 3.000 de amenzi al caror cuantum a fost de 20 de miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.