Exproprierile de terenuri vor fi aplicate imediat dupa aprobarea studiului de fezabilitate
Doi ani si jumatate pentru construirea unei autostrazi pare un termen de realizare a unui proiect de infrastructura aplicabil doar in tarile Uniunii Europene. Autoritatile se lauda ca au gasit reteta pentru reducerea perioadei de executie a drumurilor romanesti de la sase ani la doi ani si jumatate. Demararea cu repeziciune a exproprierilor, alaturi de alegerea unei singure firme care sa se ocupe de proiectarea, construirea si administrarea autostrazii sunt solutiile ce urmeaza sa fie aplicate in Romania. Metoda "3 in 1" in varianta romaneasca se cheama "design-build-operate" (DBO), in varianta europeana, iar ai nostri au importat-o intocmai.

Autostrada Bucuresti-Brasov este prima ruta care se va construi dupa aceste noi principii, ne-au declarat reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Urmatorul proiect va fi tronsonul Ploiesti-Buzau-Focsani, parte a Coridorului IX rutier paneuropean, dupa care solutia va fi aplicata la toate proiectele de infrastructura din tara, explica reprezentantii MTCT.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.