Gigantul de software Microsoft si compania canadiana de echipamente de telecomunicatii Nortel au anuntat marti ca vor forma o alianta in scopul de a dezvolta solutii care vor permite ca unele functii specifice telefoniei sa devina disponibile si pe calculatorul personal.

Microsoft doreste sa simplifice comunicatiile corporative, prin dezvoltarea de aplicatii care ar permite calculatoarelor sa efectueze operatii specifice telefoanelor si ar permite interconectarea acestora. Astfel, utilizatorii ar putea utiliza servicii de telecomunicatii, cum ar fi mesageria vocala sau videotelefonia, intre calculator si telefon.

Gigantul american incearca sa fructifice tendinta marilor companii de a adopta comunicatiile mai ieftine oferite de raspandirea tot mai larga a serviciilor de internet de mare viteza, care fac posibile transmisia de voce si imagine la costuri reduse. Extinderea in acests domeniu va duce Microsoft in competitie directa cu companii ca Cisco, unul din principalii furnizori de retele si servicii de telecomunicatii din lume.

La randul sau, Nortel face primul pas pe piata de software, din care spera sa obtina venituri de peste un miliard de dolari pe durata pactului, initial agreat pentru o perioada de patru ani, dar care poate fi prelungit in viitor. "Este o decizie ambitioasa pentru Nortel, care ne va ajuta sa ne atingem scopul de a deveni lider in ceea ce priveste oferta de servicii si software," a declarat directorul executiv Nortel, Mike Zafirovski.

Cele doua companii vor folosi licentele detinute de fiecare in parte, urmand ca in prima faza sa implementeze solutiile dezvoltate in propriile sale retele de comunicatii. Acestea vor fi ulterior vandute in comun, iar ambele companii vor investi impreuna in marketing.

Anuntul aliantei intre cele doua companii a urcat pretul titlurilor Nortel cu 4,6% pe Bursa din New York, iar actiunile Microsoft au crescut cu 1,1% pe bursa Nasdaq.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.