Compania Fornetti, specializata in domeniul patiseriei, va investi aproximativ doua milioane de euro intr-o fabrica de imbuteliere a apei minerale

Fornetti intentioneaza sa construiasca o fabrica de imbuteliere a apei minerale in comuna Bradut din judetul Covasna. In urma cu doi ani, Fornetti a inceput lucrarile de forare printr-o companie specializata din Gheorgheni si de atunci se fac in permanenta analize de laborator privind calitatea apei minerale, a declarat primarul comunei Bradut, Balazsi Denes.

Potrivit lui Denes, compania a cumparat de la persoane fizice terenul din jurul celor doua izvoare de apa minerala, respectiv terenul unde se va construi fabrica. Primarul spera ca lucrarile de constructie a fabricii sa fie finalizate in acest an.

Afaceri de 18 milioane de euro

Fornetti, al carei principal obiect de activitate este distributia de produse de patiserie, detine in prezent cea mai extinsa retea de franciza din Romania, cu peste 450 de unitati. Firma are in plan pentru 2006 deschiderea a inca 250 de francize in sectorul patiseriei. Cifra de afaceri a companiei pentru anul 2005 s-a ridicat la 18 milioane de euro. "Intentionam ca in 2006 cifra de afaceri sa ajunga la 26 de milioane de euro", a spus Ioan Magheti, referent pentru relatii externe al companiei.

De anul viitor, cresterea numarului de unitati francizate va fi mult mai mica, deoarece 700 de unitati vor reprezenta un numar optim pentru productia realizata.

In schimb, compania intentioneaza ca in acest an sa-si mareasca si sa-si modernizeze capacitatile de depozitare a produselor de patiserie de la Bucuresti si Odorheiul Secuiesc.

In privinta capacitatilor de productie, Fornetti Romania are doua fabrici, care impreuna produc lunar in jur de 900 de tone de produse congelate. "Intentionam ca pentru anul 2006 sa crestem capacitatea de productie cu 50% fata de anul trecut", a adaugat Magheti. Cresterea productiei va fi urmarea unei investitii de 3,5 milioane de euro.

Societatea comerciala Fornetti Romania, cu sediul in Timisoara, a fost infiintata in anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria si a devenit master - francizor pentru aceasta marca in Romania.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.